Back to top

Les targetes i els bizums acabaran amb l'efectiu?

Des de la pandèmia, els joves i els adults han intensificat l'ús de targetes bancàries i aparells mòbils en els pagaments. Un fet que redueix els moviments en efectiu.

La targeta de crèdit, o de dèbit, s'ha imposat als pagaments en efectiu. Cada vegada més, la gent opta per pagar a través de bizum, pel mòbil o fins i tot amb els rellotges intel·ligents.

La pandèmia ho ha accentuat

L'especialista en inversions financeres i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Andrei Boar, explica que, des de la pandèmia, s'han intensificat aquestes pràctiques en la franja de joves i adults.  A això se li suma l'eliminació per part del BCE dels bitllets de 500 euros i l'obligació per part dels mateixos bancs de fer diverses transaccions periòdiques amb les targetes, entre altres.
 
El fet de pagar amb la targeta o amb el mòbil fa que cada vegada sigui més complicat tenir un control real de la despesa. No es té tan present el saldo disponible i sembla que podem fer-ho de forma il·limitada, a diferència de quan es paga amb efectiu. Malgrat tot, es tracta d'una evolució tecnològica que, en si, no ha de ser negativa, sempre que siguem conscients del límit pressupostari.

Sortim al carrer

Des de Canal Reus, hem volgut sortir al carrer a preguntar la ciutadania quin ús fan, actualment del pagament amb targeta i dels bizums. Segueixes utilitzant efectiu o els diners físics han passat a una millor vida?

Paraules clau:

Notícies relacionades