Back to top

Les tempestes danyen la collita d'avellana al Baix Camp

Les inundacions als camps provocades per la tempesta es van emportar les avellanes que estaven a terra

Unió de Pagesos adverteix que les tempestes de pedra i aigua del dimarts 16 i dimecres 17 d'agost han afectat els avellaners del Baix Camp. Les inundacions als camps provocades per la tempesta, sobretot el dimarts 16, es van emportar les avellanes que estaven a terra, especialment, a Reus i a la Selva del Camp.

L’aigua i la pedregada que van caure ahir també van afectar avellaners de Constantí, la Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp i el Morell i zones de vinya del Tarragonès com la Pobla de Montornès i Torredembarra, i altres del Baix Penedès.

Pel que fa als danys en horta a l’aire lliure, les tempestes han afectat poblacions del Baix Penedès, sobretot conreus com enciams per a la campanya de tardor-hivern, i en alguna explotació, amb danys del 100%.

El sindicat demana al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural una valoració ràpida i acurada dels danys per poder indemnitzar de manera justa la pagesia afectada, així com per poder aplicar mesures com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

El sindicat també fa una crida a l’Agència Catalana de l’Aigua perquè mantingui en condicions òptimes les rieres, ja que arran d’aquestes tempestes s’han produït inundacions que, com en el cas de les avellanes, han afectat diverses zones agrícoles.

Paraules clau:

Notícies relacionades