Back to top

Les trucades per violència masclista augmenten un 50%

Expertes i feministes alerten que les agressions masclistes han augmentat des de l'inici del confinament malgrat que les dades indiquen un descens de les denúncies formals.
Violència de gènere

Durant el primer mes de confinament, s'han registrat 89 trucades al servei d'atenció contra la violència masclista del Camp de Tarragona, el que suposa un 50% més de l'habitual, segons dades de l'Institut Català de la Dona. A Catalunya, l'augment ha estat del 60% amb un total de 1.307 trucades, 15 més cada dia si es compara amb la mitjana dels mesos anteriors al confinament.

Està permès sortir al carrer per denunciar

L'aïllament i la convivència contínua amb l'agressor suposa més dificultats a l'hora de denunciar. Tot i això, des de l'Hora Violeta recorden que 'es pot sortir al carrer per fugir del teu maltractador, denunciar una situació de violència masclista o demanar un comunicat mèdic'.

Telèfons d'atenció contra la violència masclista

Endavant Baix Camp i Hora Violeta han posat en marxa una campanya per posar èmfasi en el combat contra aquesta violència durant el confinament i facilitar els telèfons de contacte d'atenció a les víctimes.

  • 016 - No deix rastre i et redirigeix als següents canals 
  • 900 900 120 - Atenció permanent contra la violència masclista 
  • 671 778 540 - Atenció Whatsapp 
  • 977 44 12 34 - Assessorament i informació Camp de Tarragona Institut Català de la Dona 

 Mail: 900900120@gencat.cat

Telèfons de contacte

Expertes i feministes estimen que unes 700 dones i una setantena d'infants estan confinats amb el seu agressor.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades