Back to top

Les vendes del tortell de reis, iguals o més altes que abans de la pandèmia

Ses Majestats d’Orient ja gairebé són aquí i amb ells arriba també el tradicional tortell de Reis. A Canal Reus ens hem apropat a veure com els elaboren al Forn de pa i pastisseria Huguet. Altre cop, el de massapà semblà que serà el protagonista de la celebració.

Abans que res es prepara l’espai. Amb la pasta reposada uns 30 minuts, s’amassa i s’obre per procedir a farcir-la. En aquest cas, Ramon de la Fuente, de la pastisseria Huguet, omple el tortell de massapà, però també s’ofereixen les varietats de crema, nata, xocolata i trufa. Tot seguit, arriba el moment d’amagar la fava i el rei. Després, es tanca el tortell amb forma arrodonida, es fan uns quants talls i s’hi posa la fruita confitada: meló, cireres i taronja. Es deixa fermentar uns minuts, es porta cap al forn i, en sortir, quan encara està calent, s’afegeix el sucre i ja està preparat per emplatar.

Aquest és el procés de creació d’un tortell de reis, com el que tindran molts reusencs i reusenques a taula en la celebració del dia més màgic de l’any. Altre cop, el més demanat és el tradicional de massapà, tot i que el de nata del Forn Huguet agrada molt i la seva varietat de xocolata també triomfa bastant. Les vendes són bones al sector a Reus i s’espera que siguin iguals o encara millors que les xifres d’abans de la pandèmia. 

El més venut: el mitjà, de 350 grams

Pel que fa a les mides, n’hi ha tres: el petit, de 200 grams, el mitjà, de 350 grams, i el gran, de mig quilo. El més venut és el mitjà, una tendència que no només va de la mà de la recent limitació de persones en les reunions, sinó que ja s’ha pogut observar en els últims anys que els clients prefereixen un parell de tortells diferents a taula, que no pas un de gran d’un sol gust.

Tortell de reis 2022

Paraules clau:

Notícies relacionades