Back to top

Les vivències de l'1 d'octubre a Reus

Òmnium Baix Camp ha editat el llibre " L'1 d'octubre a Reus. El dia que vam abraçar la llibertat", un recull de diversos relats i il·lustracions inspirats en les vivències d'aquella jornada.
Les vivències de l'1 d'octubre a Reus

26 relats que expliquen les vivències durant la jornada de l'1 d'octubre a Reus conformen aquest llibre que s'ha presentat aquest divendres en un acte que ha omplert de gom a gom l'auditori i el hall de la Sala Santa Llúcia.

Sota el nomició l'1 d'octubre a Reus, el dia que vam abraçar la llibertat, el llibre, promogut per Òmnium Baix Camp i sota l’edició de les filòlogues Agnès Toda i Txell Granados,  recull dues narracions per a cadascun dels col·legis electorals de la ciutat, uns escrits explicats des de moltes visions diferents per descriure el que els autors van viure aquell dia.

Daniel Recasens és coautor del llibre i ha explicat que "especialment per la ciutat de Reus el llibre explica com ens vam sentir i tots els que hi érem, un tros de cadascú de nostres d'un dia que segurament durarà durant molt de temps".

Les persones que han col·laborat en aquesta obra són representants de diverses entitats vinculades amb la ciutat, persones de l'actualitat reusenca però també autors anònims. El llibre també incorpora diverses il·lustracions d'artistes de la ciutat amb obres també inspirades en la jornada de l'1 d'octubre, les quals estan exposades en el seu format original a la mateixa sala Santa Llúcia.

Àngels Ollé és una altra de les autores del llibre i ha explicat que "és el testimoni de gent molt diversa, d'edats molt diferent, de pensament i d'ideologia política però que han dit la seva. Jo no he llegit els altres textos però estic segura que ens donarà una visió d'aquesta complexa societat en la qual vivim i que hem d'ajudar a tirar endavant com sigui."

Durant la presentació s'han llegit fragments dels relats, hi ha hagut música de la mà de Fito Luri i la germana de Jordi Cuixart ha llegit una carta escrita pel seu germà des de la Presó la qual també està inclosa al llibre.

Paraules clau: