Back to top

Les xifres d'atur a Reus augmenten, però són millors que en prepandèmia

Tot i que la xifra d'aturats aquest mes de gener ha pujat una mica respecte al mes de desembre, les dades són millor que les de fa un any i també que les de prepandèmia. Això si, encara hi ha sectors amb treballadors en ERTO

Reus ha tancat el mes de gener amb prop de 7.000 persones aturades, una trentena més que al mes de desembre, però quasi 2.300 menys que el gener del 2021. Unes dades que, malgrat la situació de crisi que encara estem vivint, conviden a l'optimisme i a creure que la recuperació econòmica està més a prop. De fet, a la capital del Baix Camp, les dades són millor que abans de la pandèmia, tot i que hi ha nuclis concrets de població que preocupen més que altres, com les dones o els majors de 45 anys.

Pel que fa al total de la comarca, hi ha prop de 12.000 persones en situació d'atur, 40 més que al desembre, però 3.750 menys que al gener de fa un any.

Això si, mentre que hi ha sectors com el de serveis on molts treballadors continuen en ERTO, altres com la indústria han crescut considerablement en ocupació. En global, però, els ERTO han baixat més d'un 50% respecte als primers mesos de pandèmia.

L'Ajuntament continua treballant per fomentar l'ocupació

Des de l'Ajuntament, s'està treballant per continuar millorant aquestes xifres amb diferents projectes. Els cursos d'orientació laboral que es fan des de Mas Carandell han crescut el doble el 2021 respecte al 2020, hi ha ajuts per a empreses per a la contractació de gent jove i recentment també s'ha impulsat un pla d'ocupació on el consistori contractarà a 25 persones en situació d'atur a jornada completa durant un any.

Paraules clau:

Notícies relacionades