Back to top

"L'escalfament global comportarà canvis en la previsió meteorològica"

En el marc dels Dilluns de Llotja s'ha iniciat el cicle sobre Canvi Climàtic organitzat per la Cambra de Comerç de Reus. La directora del Servei Meteorològic de Catalunya, Sarai Sarroca, ha donat el tret de sortida al certamen on ha explicat els 101 anys d'història de la institució i els canvis que suposa l'escalfament global en la predicció meteorològica.

La Cambra de Comerç de Reus enceta el cicle de conferències sobre Canvi Climàtic emmarcat dins de la iniciativa Dilluns de Llotja. Durant la xerrada de Sarai Sarroca, directora del Servei Meteorològic de Catalunya, la ponent ha explicat quines són les tasques de la institució així com la seva visió de futur tenint en compte el canvi climàtic i el que suposa per a la previsió meteorològica.

Segons Sarroca, hem de parar compte. No tot és canvi climàtic, com les gelades del passat cap de setmana on la directora del Servei Meteorològic de Catalunya assegura que periòdicament es poden produir al mes d'abril. Tot i això, es preveu que els canvis bruscos en la climatologia siguin més habituals i que la temperatura d'aquí a uns setanta anys a Catalunya augmenti entre 2 i 7 graus.

La conferència també ha servit per posar en valor aquesta institució amb més de 100 anys d'història, sent una entitat jurídica recolzada per la llei de meteorologia de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades