Back to top

L'escassetat d'aigua, un problema recurrent al Baix Camp

Botarell ha hagut d'imposar restriccions i Riudecols, encara que no ha arribat a aquest punt, ja ha hagut d'alertar a la seva població.

La setmana passada Botarell va posar en marxa una sèrie de restriccions de matinada per intentar recuperar els nivells d'aigua dels seus dipòsits municipals, que s'abasteixen únicament de dos pous i que s'havien vist afectats greument per la manca de pluges que acumulem. La prova es va dur a terme durant uns dies, fins al passat diumenge i que s'allargarà en el temps pels seus bons resultats.

Tot això, des de Botarell, s'alerta que el mes d'agost habitualment és el mes més sec, quan es donava aquesta situació de reserves baixes i que ara s'ha avançat. Un fet que posa sobre la taula la possibilitat de més restriccions o fins i tot la necessitat de portar camions cisterna amb aigua d'altres indrets.

Un dels altres municipis afectats és Riudecols, on el consistori a través de les seves xarxes socials, i juntament amb Comaigua, ha fet una crida perquè s'aturi el consum d'aigua per a usos que no són essencials per tal d'evitar talls en el subministrament. També han fet obres als seus dipòsits per evitar qualsevol mena de fuita. Tal com ja ha fet Botarell, Riudecols també està intentant obtenir subvencions per poder fer arribar l'aigua de l'Ebre al seu municipi i acabar amb aquest problema recurrent.

Es busquen alternatives

A diferència de Botarell, des de Riudecols se sumen a la proposta d'altres municipis com Alforja o les Borges del Camp de construir una bassa en un punt elevat de la comarca on arribés aquesta aigua del CAT i es fes arribar per decantació a aquests municipis habituats als problemes d'escassetat d'aigua. Aquest projecte que necessita diners de les administracions supramunicipals.

Els reusencs estalvien aigua?

De moment, les restriccions i els problemes de subministrament no han arribat a la capital del Baix Camp. Tot i això, hem sortit al carrer per preguntar als reusencs i reusenques si han pres alguna mesura per estalviar aigua. 

Paraules clau:

Notícies relacionades