Back to top

L'escola Alberich i Casas estrena l'aula multisensorial

El projecte vol donar resposta a tots els alumnes amb necessitats especials. És el tercer centre educatiu de Reus que incorpora un espai d'aquestes condicions i que permetrà treballar l'estimulació als més petits.
L'escola Alberich i Casas estrena l'aula multisensorial

L'escola Alberich i Casas ha inaugurat un nou espai recurs al centre, l'aula multisensorial. Un projecte amb el qual portaven somiant molts anys i que sorgeix com a resposta als alumnes amb necessitats especials. "Tot i que som un centre ordinari, som una escola amb molts alumnes amb necessitats auditives especials, i per tant necessitàvem un espai per a ells", explica el director Escola Alberich i Casas, Francesc Xavier Torrell. "En faran ús els 150 alumnes d'educació infantil i uns 25 més que tenen aquestes necessitats especials", afegeix.

La sala compta amb diferents eines que puguin ajudar al desenvolupament d'aquests alumnes, des dels casos més greus als més lleus. És el cas, per exemple, d'un llit d'aigua per a tractaments terapèutics o jocs de descoberta relacionats amb els sentits. La sala porta el nom de Margarita Bocio, la Fundació que ha convertit el projecte en realitat. "Ajudem a escoles de tota la província, així com també a famílies que tenen necessitats econòmiques, com pot ser per comprar llibres o material escolar", diu el president de la Fundació Margarita Bocio, Francisco del Rio.

L'escola Alberich i Casas és el tercer centre educatiu de Reus que incorpora un espai d'aquestes condicions. L'aula multisensorial ha estat possible gràcies al Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Reus. Aquesta setmana el personal d'educació especial del centre farà una formació per tal de treure el màxim partit a aquestes instal·lacions.

Paraules clau: