Back to top

L'escola de Cinema de Reus encara nous reptes

Els èxits de Timecode continuen donant fruits. L'Escola de Cinema de Reus creix en el seu projecte i fa un salt qualitatiu en la seva oferta. Aquest curs es rodaran 14 curtmetratges en el marc del Màster de Creació i Direcció Cinematogràfica. Així, els alumnes seran els encarregats de rodar i dirigir la seva pròpia producció individualment. Pel que fa a Daniel Villanueva, té nous projectes en ment. Ara bé, en referència a la Reus Films Office, de moment, és poc optimista.
escola cinema de reus

Els alumnes del Màster de Creació i Direcció Cinematogràfica ja estan immersos en la producció de 14 curtmetratges que es rodaran durant aquest curs, després que aquest gener finalitzessin les classes. Amb l'efecte de la Palma d'Or de Cannes l'escola ha triplicat l'alumnat aquest curs i l'embranzida del més que premiat Timecode ha revolucionat el centre amb nous reptes.

"Hem fet un salt qualitatiu molt significatiu, hem passat d'un curtmetratge per curs a un per alumne", i això, es tradueix "en què cada alumne del màster dirigirà el seu film", ha destacat Daniel Villanueva, director de l'ECIR.

Segons Villanueva la voluntat és que l'Escola de Cinema continuí creixent tant pel que fa a l'alumnat com en projectes. Per aquesta raó, es planteja un canvi d'ubicació de l'escola i entre les opcions es contempla el centre de producció audiovisual.

Aquestes perspectives positives es dilueixen quan es tracta de la Reus Film Office. Villanueva ha afirmat que "ara per ara és un projecte estancat, que continua al calaix i que sembla que està costant molt d'aixecar, però nosaltres seguirem mirant endavant". El projecte que pretén convertir la ciutat en un plató es troba en punt mort institucionalment, a l'espera de l'aprovació dels pressupostos municipals.

Tot i això, el director de l'escola de cinema reusenca té en ment engegar nous projectes i seguir sumant premis perquè Timecode segueix viu en festivals europeus.