Back to top

L'escola Isabel Besora, en peu de guerra

Els pares i mares, acompanyats d'alguns agents de la comunitat educativa, tenen intenció de portar les protestes per la segona línia de P3 al centre fins a les últimes conseqüències. El departament d'Ensenyament assegura a Canal Reus que es tracta d'una decisió consensuada.
protesta besora

Després que el Departament d'Ensenyament hagi notificat que el centre no tindrà l'any vinent una segona línia de P3, els pares i mares i també la comunitat educativa han convocat diverses mobilitzacions. A partir de les 16.30 h els protestants tenen previst fer una acció a les portes de l'escola aprofitant la sortida dels nens i nenes. Una hora més tard, a les 17.30 h, volen tancar-se a l'interior de l'edifici i estar-s'hi com a mínim fins les 23.00 h, no descartant quedar-s'hi encara més estona.

ACTUALITZACIÓ: COMENÇA LA PROTESTA

Tot plegat com a protesta i en senyal d'indignació després que se'ls hagi comunicat oficialment que tot i que han reunit més de 50 preinscripcions no tindran segona línia. L'AMIPA compta amb el suport dels sindicats, entre elles la USTEC i la CGT, que denuncien que el Departament d'Ensenyament té interessos ocults en aquesta qüestió i que es vol afavorir l'escola concertada i la privada. Unes acusacions que el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Jean Marc Segarra, ha desmentit rotundament a Canal Reus.

protesta

Les explicacions del departament

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona, Jean-Marc Segarra, explica que la decisió ha estat consensuada amb tota la comunitat educativa. Fins i tot, els representants de les associacions de pares i mares de la ciutat. De fet, Segarra titlla de difícil la situació, però considera que seria pitjor el remei que la malaltia. 

Segarra entén que els pares i mares es puguin sentir decebuts, però recorda que les condicions per obrir la segona línia eren dues. La primera la preinscripció, que s'ha assolit (enguany han volgut apuntar-se a l'Isabel Besora 51 xiquets i xiquetes), però no així la segona. La comunitat educativa posava sobre la taula que la segona línia no alterés l'oasi de la resta de centres de la ciutat. De fet, assegura Segarra que una segona línia podria comportar més segregació, quelcom que aniria en contra del decret aprovat pel govern català el mes de març. 

La reubicació de les famílies

Segarra explica que des del mes de Novembre que la comunitat educativa treballa en les taules mixtes per conformar el mapa escolar del curs vinent i que tot i que només caldrien 42 grups a la ciutat per donar acollida a poc més d'un miler d'alumnes, es va optar per plantejar-ne 46. Un d'aquests, el de l'Isabel Besora, ballava. Descartada la segona línia i amb 51 preinscripcions, 26 alumnes es quedaran sense anar al centre. 16 d'aquests han demanat reubicar-se en escoles públiques i 10 en concertades. Amb tot, Segarra considera que hi ha prou places a la zona perquè tothom qui ho vulgui pugui anar en un centre públic. Els pares i mares tenen fins al dia 11 per fer canvis a les adscripcions als centres.


DIES VIP

Notícies relacionades