Back to top

L'escola rural recupera la rutina entre mascaretes i distància de seguretat

L'escola de Maspujols, amb 122 alumnes, aprofitarà la nova realitat per fomentar les classes i activitats a l'espai a l'aire lliure.

El protocol és idèntic a totes les escoles: mascareta, distància, mans desinfectades i temperatura per sota dels 37 graus i mig. Ara bé, no és el mateix tornar a classe en una escola de ciutat que en un entorn rural. En el cas de Maspujols, algunes de les mesures implementades són més senzilles de complir, ja que la idiosincràsia del centre permet garantir certs aspectes, com ara les ràtios i la possibilitat de comptar amb espais a l'aire lliure per fer-hi classe.

Una posada a punt que ha afectat al conjunt del centre, des del professorat, passant per l'alumnat i fins i tot les instal·lacions. De fet, a Maspujols estan pendents d'abandonar aviat els mòduls que a dia d'avui acullen a 122 estudiants d'infantil i primària, però esperen traslladar-se en breu a un nou edifici. Mentrestant, s'han d'adaptar  a una nova realitat que des del conjunt de docents, veuen com un repte. Els protocols seran ben presents en el dia a dia i en el supòsit que aparegui un cas positiu al centre.

Amb la voluntat de fer d'aquest un curs especial, la comunitat educativa i docent han donat per estrenat aquesta nova realitat a l'aula.

Paraules clau:

Notícies relacionades