Back to top

L'escola Serra de Prades dona el nom de Joana Raspall a un nou carrer de la Vila Vermella

La proposta sorgeix del projecte interdisciplinar d’escola sobre el poble i coincideix  amb el Dia Internacional de la Dona 

Aquest matí l’alumnat de l’Escola Serra de Prades ha participat en la inauguració del carrer Joana Raspall. L’acte, organitzat i presidit per Lídia Bargas, alcaldessa de Prades, ha  comptat amb la presència de la comunitat educativa del centre.  

Els alumnes més grans de l’escola han fet esment de la biografia de l’escriptora i  bibliotecària desapareguda el 2013 als 100 anys. Cada un dels grups del centre han llegit un  dels poemes que va escriure Joana Raspall per destacar alguns missatges importants en el  dia d’avui: els valors de la solidaritat, de la igualtat i el desig de la senzillesa enfront un món  convuls.  

joana raspall prades

Ha estat un acte significatiu, que culmina el projecte interdisciplinari iniciat el curs 2020/2021  en el qual la Vila de Prades va ser l’eix vertebrador del treball. La proposta de l’escola va ser  posar un nom de dona a un dels carrers del poble, ja que hi ha poca representativitat del  món femení als carrers del poble. L’Ajuntament va acceptar la proposta de l’alumnat i va  proposar aquest dia per a la seva inauguració. 

L’esdeveniment coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, que ha acabat  amb la lectura d’un manifest per part de l’Associació de Dones de l’Abellera a la Plaça dels Arbres, on s’hi ha instal·lat una placa commemorativa. 

Paraules clau:

Notícies relacionades