Back to top

L’Escola Serra de Prades inicia el projecte de reconstrucció del pati de l’escola

El procés participatiu implica tota la comunitat educativa.

Aquest mes de desembre ha tingut lloc la primera jornada de treball de famílies per dissenyar el pati de l’escola de Prades. La sessió ha comptat amb la participació de Xavi Corbella, qui ha tutoritzat el projecte per donar un enfocament real i variat a les propostes. El tarragoní Xavi Corbella és un mestre en excedència que assessora en els àmbits de la formació i la cocreació d’espais i metodologies actives.

En el taller hi van participar una desena de famílies, que van recollir les idees de l’alumnat de l’escola i les docents. Juntament amb les seves propostes, han dissenyat un primer esborrany que ja compta amb el consens de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Prades.

L’espai a remodelar ocupa tot el voltant de l’edifici escolar, amb un terreny asfaltat i un de terra i sorra. En total, són uns 870 metres quadrats. El projecte es farà en diverses fases i contemplen modificar l’espai de pati per dinamitzar-lo, diversificar-lo i sobretot, per oferir un espai més d’aprenentatge i joc.

Entre altres, es vol augmentar l’espai de sorral, afegir un espai d’experimentació, un escenari i una zona de desnivells. Es preveu que aquest curs es puguin consolidar el terreny del camp de futbol, la zona d’aventures, l’escenari, la zona manipulativa i sensorial; i fer una primera actuació per dotar l’espai amb vegetació de la zona.

Paraules clau:

Notícies relacionades