Back to top

L'església vol que el nou Bravium garanteixi la moral cristiana

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, consideren inassumible la condició de l'Arquebisbat.

Nou entrebanc en la cessió de l'antic Centre Catòlic a la ciutat de Reus. Segons han explicat aquest matí en roda de premsa els màxims dirigents de l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, l'Arquebisbat vol condicionar la cessió a 99 anys vista de l'emblemàtic teatre del carrer de la Presó a un control sobre l'activitat que s'hi faci. Tant l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, com la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han sortit a la palestra per defensa la llibertat d'expressió i titllar d'inassumibles les pretensions de l'església. 

De fet, segons ha avançat aquest dilluns el Diari Més, l'Arquebisbat hauria enviat una nova proposta al consistori reusenc que incloïa un control sobre els actes que se celebrin al Bravium per tal que aquests no siguin ofensius a la doctrina cristiana. Això implicaria una revisió de les obres de teatre, concerts i fins i tot les reunions que es vulguin dur a terme en aquest equipament cultural. 

L'Ajuntament de Reus considera que aquesta proposta "modifica substancialment" l'acord a què van arribar totes les parts el mes de novembre i que els va avançar Canal Reus. Pellicer i Llauradó no estan disposats a assumir "una frontera ètica" i asseguren que cal defensar la llibertat d'expressió des de les institucions públiques.  

Massa temps

L'Arquebisbat també vol reduir la durada del contracte de cessió, de fins a 99 anys, que considera excessiu, i que volen reduir a 25 més 25 més de lloguer a canvi d'una contraprestació econòmica. També volen incidir en el nom del que ha de convertir-se en el tercer teatre públic de la ciutat. A més, també reclamen més espai en el nou equipament. 

L'Ajuntament i la Diputació també rebutgen aquests termes... Consideren que els 25 anys de cessió no s'ajusten a un termini coherent d'amortització de l'esforç econòmic que caldrà fer per arranjar l'espai, valorat en tres milions d'euros, i consideren que no poden fer-se càrrec de tota la rehabilitació i a més cedir una planta sencera a l'església. 

Paraules clau:

Notícies relacionades