Back to top

L'espectacle inaugural deixa un bon sabor de boca

Reus ja és Capital de la Cultura Catalana. Aquest cap de setmana ha arrencat un any que ha de servir per mostrar arreu el potencial cultural de la ciutat i la intensa activitat de les entitats amb nombrosos actes programats.
L'espectacle inaugural deixa un bon sabor de boca

L'espectacularitat del circ, de mans de la companyia Cíclicus, i un recull d'elements culturals i festius de Reus s'han unit per donar el tret de sortida a l'any en què la ciutat es converteix en Capital de la Cultura Catalana. Enmig d'una plaça del Mercadal plena de gom a gom, el presentador de l'acte ha aparegut en globus i ha descendit fins arribar a l'escenari. Aquest personatge, i el seu vestuari, amb referències als elements festiu de la ciutat, han estat un preludi del que s'ha vist a continuació.

Des de l'inici, s'han anat succeint arriscats números de circ, combinant exercicis aeris amb tot tipus de piruetes, amb actuacions de diferents elements festius i agrupacions culturals de la ciutat, com el cor de l'Orfeó Reusenc, l'Aula de Sons, els Bastoners de la Germandat de Santa Llúcia, l'Àliga, el Lleó, els Nanos, el Ball de Diables o els Xiquets de Reus, que han posat el punt i final a l'espectacle. Tot plegat ha deixat un molt bon regust de boca entre els assistents, que creuen que la Capital de la Cultura Catalana servirà per promocionar el potencial cultural de la ciutat. Ara queda un any per endavant per veure si, les expectatives que s'han generat, s'acaben satisfent. 

Prèviament a l'espectacle, la capitalitat de Reus com a seu cultural s'ha fet oficial des del Teatre Fortuny. En l'acte han assistit l'alcalde de la ciutat Carles Pellicer, el conseller de Cultura Santi Vila, el president de la Diputació Josep Poblet, la regidora de Cultura Montserrat Caelles i el president de l'entitat Capital de la Cultura Catalana Xavier Tudela. Pellicer ha reiterat la importància d'aquest esdeveniment i l'ha qualificat com una "gran oportunitat per projectar encara més la capitalitat cultural de Reus i per oferir a la ciutadania noves propostes culturals innovadores i de qualitat". Per la seva banda, Vila ha felicitat la ciutat i ha manifestat el suport del Govern de la Generalitat a aquesta iniciativa que cada any porta la capitalitat cultural a una ciutat diferent del país.