Back to top

L'esprint decideix el guanyador de la cursa de portadors de sacs d'avellanes de Reus

LAURA ROIG

Durant tres dies Reus ha viscut una nova edició de la Fira de Sant Jaume, una fira dedicada al món del cavall que té com a objectiu mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus. Entre els actes més destacats hi ha la cursa de portadors de sacs d'avellanes, que puntua per la combinada que suma els resultats de les curses de Reus, Valls i Riudoms.

Poques dècimes de segon han separat el primer i el segon classificat de la vintena cursa combinada de portadors de sacs d'avellanes de Reus. La cursa, un dels actes més emblemàtics de la Fira de Sant Jaume, consisteix en recórrer uns 900 metres de distància portant un sac d'avellanes de 58 quilos a l'esquena. El guanyador, que tot i haver participat en tres o quatre ocasions no havia pujat mai al podi, ens ha explicat com ha viscut els darrers moments de la competició. Els primers classificats han necessitat poc més de 5 minuts per arribar a la meta. Pel que fa a la competició femenina, el recorregut ha estat una mica més curt i els sacs d'avellanes pesaven 28 quilos. La guanyadora portava un mes entrenant-se específicament per la prova.

La cursa ha comptat amb 9 participants, set en la categoria masculina i dos en la categoria femenina. Una estona abans, en el mateix circuit, s'ha pogut veure l'exhibició de portadors de sacs d'avellanes a càrrec de diversos esportistes paralímpics del Club Esportiu Alba.

 

El horseball, fitxatge d'aquesta edició de la Fira de Sant Jaume

Jugar a bàsquet, però a cavall. Aquesta ha estat la gran novetat de la Fira de Sant Jaume. Divendres, per primera vegada, es va celebrar un partit de Horseball, un esport que requereix mesos d'entrenament. El cavall amb el seu o la seva geneta ha de treballar la flexibilitat, l'agilitat i la resistència per aconseguir fer-se amb la victòria. El partit, tot i que passat per aigua, va aconseguir emocionar el públic. Recordem que la Fira de Sant Jaume és l'única fira de cavalls a Catalunya. La jornada va continuar amb normalitat, tot i que la pluja va obligar a cancel•lar l'últim espectacle de la nit.