Back to top

L'esquerra independentista del Camp de Tarragona es concentra a Reus per la Diada

Més d'un miler i mig de persones s'han congregat aquest dilluns al vespre pels carrers del centre de la ciutat sota el lema "Som un poble que lluita, som Països Catalans"

L'Esquerra Independentista ha escollit Reus, un any més, per a celebrar la manifestació unitària del Camp de Tarragona l'11 de setembre. En concret, han estat les agrupacions Alerta Solidària, Arran, Plataforma pel Riu Siurana, la CUP, Endavant o Aturem Hard Rock, entre d'altres. Nombroses entitats del territori amb un objectiu comú: independència, socialisme, feminisme i Països Catalans. Precisament, per aquesta defensa s'hi han sumat uns 1.500 assistents al llarg del recorregut. 

manifestació esquerra independentista diada 2023

Un any més, la vetllada ha estat pacífica, sense incidents. Al llarg del recorregut s'han escoltat càntics com "u d'octubre, ni oblit ni perdó", "els carrers seran sempre nostres" o "fora la bandera espanyola". 

manifestació esquerra independentista diada 2023

La concentració ha començat davant del Mercat Central amb un parlament del Sindicat de l'Habitatge de Reus. Des d'allà, la marxa ha avançat pel carrer de Sant Joan, la Raval de Jesús, Martí Folguera i Raval de Robusté, fins al Fossar Vell on s'han fet els parlaments finals. Allà, representants d'algunes de les entitats participants han dirigit discursos als assistents, cadascú centrant el relat i la dialèctica en la qüestió que li pertany.

Paraules clau:

Notícies relacionades