Back to top

L'Esquerra Independentista denuncia una onada de repressió

Aquest dimecres començaran a declarar als jutjats de Reus la dotzena de nous investigats pels fets del 23 de setembre, quan es van detenir integrants dels CDR's a la Catalunya Central que van ser acusats de terrorisme.
Investigats 23S Reus

En total són 14 els investigats a Reus per les mobilitzacions del 23 de setembre del 2019. Tots ells acusats de desordres públics. Aquell dia es van tallar les vies del tren.

Pel mateix fet, els Mossos d'Esquadra van obrir una causa contra dos regidors de la CUP i un militant independentista. Ara és la Policia Nacional qui amplia la causa. Les associacions de l'Esquerra Independentista asseguren que es persegueix a les persones més visibles del moviment i es pregunten com s'han fet les identificacions. Els investigats declararan el dia 11, el 16 i el 19 de març. L'esquerra Independentista convoca mobilitzacions a les portes del jutjat.

Una nova onada d'investigats?

Els col·lectius independentistes esperen que la xifra d'assenyalats pugui incrementar-se si s'obre una altra causa per les protestes de la segona quinzena d'octubre, després de la sentència del procés. Durant la setmana del 14 d'octubre es van convocar diverses manifestacions, algunes de les quals van acabar a les portes de la comissaria de la Policia Nacional. També diversos dies es van tallar les vies del tren

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades