Back to top

L'estació de Bellissens tindrà un pas soterrat

L'Ajuntament es farà càrrec del cost del pas. Es volen evitar errors del passat com el que aïlla el passeig Mata de l'avinguda del Comerç.

L'Ajuntament de Reus no vol que l'estació de Bellissens que s'ha de construir al sud de la ciutat acabi convertint-se en un cinturó de ferro. Per tot plegat ha consensuat amb ADIF la construcció d'un pas soterrat que anomenen 'pas de ciutat' i que serà "molt més que una rampa i unes escales", segons ha explicat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. 

Pas de ciutat Bellissens

El consistori es farà càrrec del cost d'aquestes obres que podrien sumar fins a 1,8 milions d'euros. Segons la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, "es tracta d'un projecte paral·lel que permet que es puguin executar les obres amb calendaris diferents". Això vol dir que en cap cas, les obres d'aquest pas soterrat, afectarien el calendari de la nova estació. 

Data definitiva: el 2024

 

Un calendari, per a la construcció de la nova estació de Bellisens, que acumula diversos retards. De fet, havia d'estar enllestida aquest 2021. L'alcalde Carles Pellicer assegura que s'està acomplint amb la nova previsió de terminis. Aquest 2021 està previst que s'iniciïn els tràmits burocràtics pertinents per licitar el projecte. 

En aquest nou escenari, agilitzada la tasca política des de Madrid, l'alcalde Carles Pellicer ha volgut reconèixer la feina de la diputada socialista Sandra Guaita al Congrés dels Diputats. El govern de Pedro Sánchez es va veure, des de Reus, com una oportunitat per tirar endavant Bellissens, després de la frenada que va suposar l'acció de govern dels darrers anys del PP. 

Paraules clau:

Notícies relacionades