Back to top

L'Estat acorda allargar els ERTOs fins al 31 de gener

El regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats, assegura que la mesura arriba just i que algunes empreses han pres decisions abans de conèixer-la.

L'Estat ha acordat aquest dimarts allargar els ERTOs fins al 31 de gener del 2021. Les empreses reclamen que un cop s'acosti aquesta data es torni a analitzar la situació i que s'estudiï allargar la mesura en aquells casos que siguin necessaris.

Les entitats empresarials lamenten que l'acord arriba tard, l'últim dia de vigència de les condicions aplicables. Critiquen que el redactat és espès i confús i que pot donar lloc a interpretacions ambigües i contradictòries que novament situaran, diuen, les empreses afectades en un escenari d'inseguretat jurídica.

PIMEC assegura que en el 57% de les petites i mitjanes empreses, els treballadors en ERTO han cobrat parcialment i que un 4% encara no ha cobrat.

Preocupació a les empreses

Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació de Reus ha visitat aquest dimarts al vespre el Notícies de Canal Reus. Ha explicat que pràcticament 200 empreses s'han presentat a una de les línies de subvenció per pal·liar els efectes de la COVID: la que busca donar ajudes a empreses que s'han vist obligades a tancar durant la pandèmia. 

Segons Prats, les empreses necessitaven aquestes ajudes i per això l'Ajuntament ha desplegat un potent pla de reactivació econòmica. Ara bé, sectors afectats per les restriccions per culpa de la COVID com la restauració o l'oci nocturn estan passant una situació molt delicada. 

Paraules clau:

Notícies relacionades