Back to top

L'Estat ofereix, per fi, mesures econòmiques

Després del real decret de dissabte, el consell de ministres tenia previst aquest dimarts aprovar els primers paquets econòmics davant la crisi que pot generar la situació actual de confinament preventiu.
pedro

El president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut davant els mitjans després del primer consell de ministres telemàtic de la història de l'estat espanyol. En un clima en el qual les empreses i els autònoms veuen com la crisi del coronavirus se'ls pot endur per endavant, el cap de l'executiu ha desgranat les línies del govern per intentar pal·liar la situació.

Aquestes són les més rellevants:

  • Moratòria en el pagament de les hipoteques per aquells treballadors que perdin la feina o vegin com se’ls redueix el salari

  • Ampliació de la cobertura d’atur per aquelles persones que perdin el lloc de feina. L’atur d’emergència també cobrirà aquells treballadors que no hagin complert amb el període mínim de cotització i no computarà a l’hora de restar drets per manca de feina. Es calcularà d'acord amb el sou dels darrers 180 dies. 

  • Prohibició de tallar els subministraments bàsics -llum, aigua, gas i telecomunicacions- a col·lectius vulnerables.

Sánchez admet que el confinament no ha fet més que començat i albira dies durs i complicats per a les persones i l'economia espanyola. Assegura, però, que totes les mesures aplicades han de servir per reduir el màxim el nombre d'infectats pel COVID-19 i garantir que, com més aviat millor, es pugui arribar al pic de la pandèmia a l'estat espanyol. 

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades