Back to top

A l'estiu, més abandonaments i pèrdues d'animals

Amb tot, l'estiu també és una època de l'any en què la gent, cada cop més conscienciada, s'anima a adoptar.

Els estius són una de les èpoques de l’any en què es produeixen més abandonaments d’animals de companyia. Gossos i gats, però també altres com ara animals rosegadors, es veuen d’un dia per l’altre sense una llar, enmig d’una carretera, en capses a prop de contenidors o a les portes d’alguna protectora.

Cal remarcar que no tots els animals que es troben en protectores, com ara L’Última Llar o Fundació d'Animals Camp de Tarragona, i en entitats que gestionen adopcions, com per exemple El Mas dels Peluts, han estat abandonats. En molts casos també són gats i gossos que s’han perdut.

agronatura

El Mas dels Peluts compta amb un refugi en una propietat privada, on arriben camades i capses amb cries a l’interior. A causa de la col·laboració que té l’entitat amb l’Agronatura de Reus, disposen d’un espai a la botiga per poder mostrar cada dia els animals que tenen al refugi i perquè, així, sigui més fàcil trobar-los una família.

Els cadells ho tenen més fàcil

Amb tot, des de L'Última Llar asseguren que hi ha associacions que es preocupen pels adults i que, la major part d'abandonaments, són cadells, ja que les famílies no saben què fer amb les camades.

Actualment, al Mas dels Peluts, hi ha una cinquantena de gossos i a la gossera municipal, a L'Última Llar, hi ha entre 120 i 130 cànids i gairebé una setantena de gats. Els quals, una vegada arriben a la protectora, han de passar gairebé un mes de quarantena per qüestions de salut, per detectar si pateixen alguna malaltia o, en el cas de les femelles, per comprovar si estan o no embarassades.

Per a contactar amb les entitats

Paraules clau:

Notícies relacionades