Back to top

L'Eurecat aplicarà intel·ligència artificial

El centre tecnològic Eurecat, amb seu a Reus, aplicarà tècniques de neurociència i intel·ligència artificial per desenvolupar productes d'alimentació que s'adaptin millor a les necessitats dels consumidors. Donen el tret de sortida a un projecte de quatre anys que ha rebut un pressupost de gairebé 6 milions d'euros.
L'Eurecat aplicarà intel·ligència artificial.

Comprendre millor el consumidor i quines són les seves necessitats per assegurar l'èxit en el llançament de nous productes. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat el centre tecnològic Eurecat, dins del projecte CONOCE. En els pròxims quatre anys, treballaran per aplicar tècniques de neurociència com el seguiment ocular o el reconeixement facial, en el cap de l'alimentació. A través d'un supermercat virtual o amb un grup de consumidors en un supermercat col·laborador aplicaran aquestes tecnologies per avaluar la resposta dels consumidors davant dels productes. El responsable del sector de l'Alimentació a Eurecat Centre Tecnològic, Ignasi Papell, destaca que 'la idea és treballar amb indústries alimentàries per tal que utilitzin tècniques més o menys noves i estudiar el consumidor amb tècniques no tant invasives'.

El projecte respon els canvis de demanada per part del consumidors, els quals aposten per una recerca d'una dieta més saludable. Per la seva banda, el director de la Unitat Tecnològica de Nutrició i Salut d'Eurecat, Josep Maria del Bas, ha afegit que 'cada vegada la societat és més conscient de com l'alimentació ens pot aportar beneficis i la indústria no vol quedar-se enrere'. Amb aquest projecte, des de l'Eurecat, amb seu a Reus, buscaran facilitar noves eines de creació dels productes més àgils i menys costoses. Un fet que hauria de permetre que el mercat respongués amb suficient velocitat als canvis de demanda.

Paraules clau: