Back to top

L'Eurecat Reus dóna consells personalitzats d'alimentació saludable

Es busquen voluntaris per participar en un estudi que donarà consells personalitzats sobre alimentació a cada persona basats en el seu metabolisme.

L'Eurecat Reus busca adults d'entre 18 i 65 anys, sense patologies prèvies per participar en un estudi que permetrà rebre consells de nutrició i de vida saludable a través d'una aplicació tot analitzant els trets físics, la conducta, les preferències i el metabolisme de cada persona.

El director de la Unitat de Nutrició i Salut de l'Eurecat Reus, Josep Maria del Bas, ha explicat que "ens centrem en 5 aspectes: estrès oxidatiu, inflamació sistèmica, metabolisme dels greixos, metabolisme dels sucres i la microbiota". A partir d'aquí es fa una avaluació dels marcadors que permet saber "sobre quins és més adequat intervenir a través de l'alimentació", explica l'expert. L'objectiu és crear hàbits de vida saludables que permetin prevenir possibles malalties.

Estudi europeu

Aquesta recerca, que s'emmarca dins del projecte europeu Preventomics compta amb la participació dels supermercats ALDI i tindrà una durada de sis mesos. Durant aquest període, s'analitzarà a 180 persones que a través de l'aplicació sabran quina alimentació han de seguir. Del Bas, explica que "podran veure quins són els aliments més adequats i quins hauria d'evitar; d'aquesta manera es dóna la capacitat de conèixer quina és l'alimentació que millor pot funcionar".

Es preveu que el projecte Preventomics finalitzi amb una introducció de noves tecnologies per millorar l'estat de salut i l'alimentació de les persones.

estudi alimentació eurecat

Paraules clau:

Notícies relacionades