Back to top

L'excursionisme segueix dempeus

El Teatre Bartrina es va omplir ahir fins a la bandera en l'acte de benvinguda del 41è Aplec Excursionista dels Països Catalans. L'acte va servir per posar en valor el naixement d'aquesta entitat i la seva vinculació amb la llengua i la cultura del país.
excursionisme

Durant els parlaments, els responsables de l'entitat catalanista, van voler recordar que, a banda de l'esport, l'origen de l'excursionisme està estretament lligat a la cultura i la llengua del país. Tampoc van faltar mencions als polítics i representants de les entitats sobiranistes que encara estan a presó o a Brussel·les, d'aquí, que la fila zero del teatre estigues reservat per visibilitzar aquestes absències.

El portaveu de les cinc entitats excursionistes de la ciutat, Francesc Escoda, també va voler reivindicar la figura del filòleg i excursionista Pompeu Fabra. Va demanar al consistori que, tal com passa en molts municipis de Catalunya, es faci una escultura a la ciutat en la seva memòria. Durant l'acte hi va haver diverses projeccions audiovisuals i l'actuació del cor de l'Orfeó Reusenc. Fins diumenge, uns 300 excursionistes del país participaran en els diferents actes organitzats dins l'aplec d'enguany.

Paraules clau: