Back to top

L'explosió d'IQOXE va ser "inesperada" i "no es podia preveure"

Així ho constata l'informe realitzat per l'Institut Químic de Sarrià (IQS), des d'on asseguren que l'explosió de l'empresa química no es deu a una única causa, sinó a un conjunt de factors.

L'explosió de l'empresa química IQOXE, que va tenir lloc el passat 17 de gener, es va produir com a conseqüència d'una suma de factors que van portar a una reacció química inesperada i, per tant, no es podia preveure.

Així ho han assegurat aquest dimarts, 14 de juliol, des de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), els quals han portat a terme l'informe encarregat per IQOXE, amb la voluntat de posar llum al conjunt d'interrogants que encara es desprenen de l'accident químic més greu dels últims anys, on van morir tres persones i altres set en van resultar ferides.

Es descarta mala praxi

Els experts descarten que hi hagués mala praxi tant per part de l'empresa com per part dels treballadors. Malgrat tot, l'informe d'IQS s'haurà de contrastar amb la investigació judicial per part dels Mossos d'Esquadra que ha allargat el secret de sumari fins al pròxim 10 d'agost.

Paraules clau:

Notícies relacionades