Back to top

L'home que va intentar matar-ne un altre per Nadal a Reus eludirà la presó

L'home va apunyalar un altre home en una festa l'any 2019 en una masia de la capital del Baix Camp. La fiscalia demanava 14 anys de presó per ell però per l'atenuant de drogaddicció ha reduït la petició a 5 anys. Sortirà de la presó si se sotmet a un procés de desintoxicació.

Aquest dimecres ha tingut lloc el judici contra l'home acusat d'un delicte d'assassinat amb traïdoria en grau de temptativa. La Fiscalia n'ha rebaixat la petició de presó després d'arribar a un acord amb l'atenuant de drogoaddicció. 

Els fets van passar a Reus el 2019, en una masia on s'havia organitzat una festa pels volts de Nadal. Segons el relat judicial, l'acusat va assestar diverses punyalades a la víctima, que ja marxava de la festa. Les ferides rebudes van afectar el cor i el pulmó i la víctima va haver d'estar ingressat 14 dies a l'UCI. El presumpte autor es troba en presó provisional des del 27 de desembre del 2019. 

Atenuant de drogoaddicció

S'enfrontava a una pena de 14 anys de presó, però al final les parts han acordat reduir-ho a 5, amb l'atenuant de drogoaddicció. A més, eludirà la presó si durant aquest període se sotmet a un procés de desintoxicació, entre altres condicionants. No es podrà apropar ni comunicar-se amb la víctima durant vuit anys i li haurà de pagar 8.700 euros que resten d'abonar en concepte de responsabilitat civil -d'un total de 27.300 euros. La sentència ja és ferma.

Paraules clau:

Notícies relacionades