Back to top

L'Hospital espera rebre 400 donacions de sang amb la marató

Reus ha engegat avui la seva cinquena marató de donació de sang, després de les festes de Nadal. Ara mateix, l'Hospital de Reus es troba amb reserves per a només cinc dies. Esperen rebre entre 300 i 400 donacions gràcies a aquesta iniciativa, que es repeteix al llarg de l'any.
L'Hospital espera rebre 400 donacions de sang amb la marató aquesta setmana.

Les reserves de sang han baixat a tot Catalunya en els últims mesos. Com és habitual, les festes nadalenques provoquen que la gent canviï els seus hàbits i les reserves de sang també se n'han vist afectades. Des d'aquest dimarts i fins dijous, l'Hospital Sant Joan de Reus acull la cinquena marató de donació de sang. L'objectiu és recollir entre 300 i 400 donacions, per millorar unes reserves que només cobreixen els cinc pròxims dies.

La coordinadora territorial del Banc de Sang i Teixits a la demarcació Tarragona, Núria Vilanova, ha explicat que 'tenim reserves per cinc dies, quan nosaltres per estar tranquils ens agrada estar amb reserves a deu o onze dies. En xifres, ens aniria molt bé rebre entre 300 i 400 donacions'.

Des del centre hospitalari també han detectat que el nombre de donats ha disminuït arran de l'epidèmia de grip. La presidenta del Consell d'Administració del Grup Salut, Noemí Llauradó, ha afegit que 'amb les festes de Nadal les donacions han baixat gairebé en un 25% i a això hi hem d'afegir l'epidèmia de grip'. Els experts recorden que, cada dia, a tot Catalunya es necessiten fins a mil bosses de sang per transfondre.

Des de l'inici de la marató, s'han recollit prop de 3.800 donacions. Un home pot donar sang fins a quatre vegades a l'any i una dona fins a tres ocasions. En el cas del plasma, les possibilitats augmenten, ja que es pot donar cada 15 dies.

Paraules clau: