Back to top

L'Hospital de Reus atèn cada any 3.500 nous casos de càncer

Un de cada dos homes i una de cada tres dones patiran càncer en el futur. Tot això en el marc del Dia Mundial del Càncer que es commemora aquest dimarts 4 de febrer.
Pacient amb càncer

El volum de càncer és cada vegada més alt. Segons el Servei d'Oncologia de l'Hospital Sant Joan de Reus el 50% dels homes patiran aquesta malaltia i el mateix passarà amb una de cada tres dones.

El més freqüent és el de colorectal en ambdós sexes mentre que el més comú entre els homes és el de pròstata i entre les dones el de mama.

Dos de cada tres casos es curen

En els últims 40 anys les investigacions han fet grans avenços i, segons el Departament de Salut de la Generalitat, un 57% dels pacients diagnosticats de càncer sobreviuran a la malaltia al cap de 5 anys. En aquest sentit, destaca l’elevada supervivència, d’un 92%, en pacients de càncer de pròstata, i l’alta letalitat per als diagnosticats de càncer de pulmó, amb una supervivència del 14%. En dones, la supervivència al càncer és d’un 64%, un 7% més que en els homes.

Curar i cronificar el càncer

Segons el Servei d'Oncologia de l'Hospital reusenc, en 5 anys aproximadament els progressos seran encara majors i la cronificació del càncer podria ser en molts casos una realitat. De moment però un dels avenços més importants és aquesta cura, resultat d'una bona combinació del tractament i dels seus tempos. Alguns d'aquests tractaments com la radioteràpia i la immunoteràpia han millorat molt i han augmentat la seva precisió en els últims anys.

Joan Borràs - director adjunt de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud de l'Hospital Sant Joan de Reus

Evitar el tabac

El director adjunt de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud de l'Hospital Sant Joan de Reus, Joan Borràs, explica que el tabac no només pot provocar càncer de pulmó sinó tots aquells de l'àrea de la boca i el coll, a més del càncer de bufeta, de ronyó i de pàncrees.

La Lliga contra el Càncer, també present a l'Hospital Sant Joan

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades