Back to top

L'Hospital de Reus commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

Actualment, a Catalunya hi ha més de 33.000 persones que conviuen amb el VIH

La rambla de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull una mostra amb diversos plafons informatius amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida on es recorda que ja fa més de 40 anys que es van descriure els primers casos de la malaltia, però que avui continua sent un problema de salut important per a la població. Actualment, a Catalunya hi ha més de 33.000 persones que conviuen amb el VIH, havent-hi una taxa d'infeccions al nostre medi al voltant de 10-12 casos nous per 100.000 habitants i any.

A la mostra s’explica que durant tots aquests anys, s'han realitzat importants avenços en el coneixement de la malaltia, així com en tècniques diagnòstiques i fàrmacs per al tractament, que són cada cop més eficaços i tenen menor toxicitat. Tot això ha contribuït a fer que la malaltia, que inicialment era mortal en la majoria dels casos, s'hagi convertit en crònica, amb un millor pronòstic i una millor qualitat de vida per al pacient. Però encara hi ha reptes pendents com incidir en mesures preventives per a la població i en un diagnòstic precoç dels pacients que tenen la infecció i no ho saben perquè estan asimptomàtics.

"Quina és la importància del tractament -les persones amb VIH que prenen tractament no transmeten la malaltia-?"; "Què és la Profilaxi postexposició per a quan la resta de mesures han fallat?"; "Què són les proves ràpides?" i "Com es poden demanar i qui s’hauria de fer la prova del VIH?" són altres aspectes que també s’expliquen en aquesta mostra informativa.

Paraules clau:

Notícies relacionades