Back to top

L’Hospital de Reus participa al Dia Mundial del Càncer de Mama

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el càncer de mama és el tumor maligne més freqüentment diagnosticat en les dones a nivell mundial

El vestíbul de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull diversos plafons informatius amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, amb l'objectiu de recordar la importància de la prevenció i el diagnòstic precoç a l'hora de detectar qualsevol signe o anomalia en els pits de la dona.

Programa de Detecció del Càncer de Mama a Tarragona

L'Hospital Sant Joan, a través de l'Institut Oncològic de la Catalunya Sud (IOCS), és centre de referència en oncologia per a tota la demarcació i compta amb el Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer, encarregat de coordinar el Programa de Detecció del Càncer de Mama a Tarragona. Aquest programa es va iniciar el 1998 per detectar la malaltia en una fase molt inicial, quan encara no ha presentat símptomes i quan la possibilitat de curació és més elevada.

Des d'aleshores, més de 125.000 dones de 50 a 69 anys, s'han fet com a mínim una mamografia preventiva, la qual cosa ha permès diagnosticar aproximadament 5 casos de càncer per cada 1.000 dones participants, la majoria dels quals s'han detectat en estadis inicials de la malaltia (més d'un 80%) i en molts s'ha pogut fer una cirurgia conservadora de la mama (al voltant d'un 90%).

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) el càncer de mama és el tumor maligne més freqüentment diagnosticat en les dones a nivell mundial. S’estima que 1 de cada 8 dones patirà un càncer de mama abans dels 75 anys. A Catalunya, representa el 30% de tots els càncers en les dones. La supervivència global de les pacients amb càncer de mama, als 5 anys del diagnòstic, és del 90%, una dada que ha anat millorant els últims anys, gràcies als avenços en els tractaments i a la detecció precoç de la malaltia.

També, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, l'Associació Oncològica Amadeu Pelegrí ha instal·lat una taula informativa a la rambla del centre.

Paraules clau:

Notícies relacionades