Back to top

L'Hospital Sant Joan es bolca amb el Dia Mundial sense Tabac

En commemoració al Dia Mundial Sense Tabac són molts els centres sanitaris que organitzen diverses activitats per conscienciar a la ciutadania dels efectes perjudicials d'aquesta droga. Aquest és el cas, per exemple, de l'Hospital Sant Joan de Reus.
Dia Mundial Sense Tabac a l'Hospital Sant Joan de Reus

El consum de tabac és la segona causa de malalties cardiovasculars i provoca cada any més de 8 milions de defuncions. D'aquestes, més d'un 10% corresponen a persones no fumadores que respiren fum de tabac aliè.

Per aquest motiu, i des de fa més de 13 anys, l'Organització Mundial de la Salut organitza, anualment, el Dia Mundial Sense Tabac. Una jornada amb què es pretén conscienciar a la ciutadania de les conseqüències negatives que té el tabac per a la salut. Malgrat que el sorgiment de les lleis de prohibició del tabac van ajudar, en el seu dia, a disminuir el nombre de fumadors, des de l'Hospital Sant Joan de Reus asseguren que durant els últims anys hi ha hagut un petit repunt.

Les cigarretes electròniques són un dels tractaments per deixar de fumar que han generat més polèmica. I és que encara no està demostrat quins efectes secundaris podria ocasionar als usuaris. De fet, en alguns casos, el sorgiment d'aquesta alternativa més moderna ha provocat que els joves s'enganxin a aquesta substància additiva. 

A l'Hospital Sant Joan de Reus, per exemple, s'ha ubicat una taula informativa on s’ofereixen consells per deixar de fumar i es realitzen carboximetries per mesurar el nivell de monòxid de carboni que es té als pulmons. Tanmateix, s'ha dissenyat l’activitat 'Vestim l’Arbre', en què depenent si s'és fumador, exfumador o no fumador, s'engalana l'arbre amb fulles de diferents colors.

Paraules clau: