Back to top

L'Hospital Sant Joan lliura 2.000 documents a l'Arxiu

Les fotografies dels sanitaris, els poemes dels malalts i els dibuixos dels més menuts, passaran a poder ser consultats en el futur pels qui vulguin estudiar el període de confinament. L'arxiu també ha rebut centenars d'imatges i vídeos de particulars i entitats.
Hospital Sant Joan

Durant aquest confinament, els arxius de Catalunya estan documentant tot el que passa perquè pugui ser material de consulta per als estudiosos del futur. L'Arxiu de Reus també ha fet una crida a tots els ciutadans i institucions per tal de tenir fons d'imatges i vídeos de com ha viscut la ciutadania aquest període convuls a casa nostra. La darrera donació, una de les més importants, de l'Hospital Sant Joan.

Els metges i el personal sanitari, sotmesos a una pressió extraordinària, amb les proteccions habituals, han deixat constància a través d'imatges i vídeos de com s'ha passat el confinament i l'estat d'alarma al centre sanitari. Ara s'ha fet una donació d'aquest material a l'arxiu perquè es pugui guardar. A la rambla de l'hospital, també es poden veure dibuixos i poemes. Una crida a la vida que romandrà a l'arxiu per al futur. De fet, han estat moltes les persones i institucions que han fet arribar material a l'arxiu.

sant joan

Entitats com la Unió de Botiguers, els centres cívics i particulars com Ramon Masip han fet diverses donacions. De fet, els vídeos de Masip s'han fet populars a les xarxes perquè expliquen el dia a dia des d'un balcó de la plaça del Mercadal amb un Reus confinat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades