Back to top

L'Hospital Sant Joan, "preparat per a l'expansió de la COVID-19"

L'equipament té a punt un pla de contingència de cara a l'expansió del coronavirus al territori, que ha inclòs multiplicar gairebé per dos els llits disponibles a l'UCI passant dels 14 als 22 llits actuals. A més, asseguren que el centre hospitalari té capacitat per a triplicar la xifra inicial.
el doctor sarrà parla de la situació a l'hospital st. joan de reus

"L'hospital Sant Joan de Reus ha activat un pla de contingència i està preparat davant un possible increment de casos de coronavirus a la zona".

Així de contundent ha estat el director assistencial del centre hospitalari, Salvador Sarrà, qui ha donat a conèixer en una entrevista a Canal Reus que en aquests moments pràcticament s'han doblat els llits de la Unitat de Cures Intensives, passant dels 14 als 22 actuals

L'UCI de Reus passa dels 14 als 22 llits  

Sarrà assegura que el pla de contingència de l'hospital treballa en tres potes: les urgències, la planta d'hospitalització i l'UCI, i que tot i que se n'ha activat una part, tenen marge per ampliar serveis i adaptar-se en funció de les necessitats. 

"Pocs positius a la zona"

En aquests moments, seguint els protocols establesrts, la prova de detecció del coronavirus només es fa als hospitals i seguint els criteris de gravetat. També es fa als treballadors sanitaris que presenten símptomes. Però en aquest sentit, assegura Sarrà, "a la zona hi ha pocs positius", si bé hi ha un altre grup més elevat de persones a qui se'ls esta fent seguiment mèdic". Del personal sanitari en destaca que "hi ha molta predisposició a ajudar", però que "no tothom és capaç de treballar sota les condicions d'estrés de la situació actual".

Davant els pacients amb simptomatologia, un primer filtre es fa als CAPs. D'allí, si es creu necessari, els deriva a les urgències hospitalàries, on es fa un altre cribatge per decidir si aquell pacient ha de passar a planta, a l'UCI, o se li ha de fer un altre tipus de seguiment.

hospital de reus

Pel que fa a l'afectació del virus a les comarques de Tarragona, que de moment està arribant de manera controlada i amb menys casos que a altres territoris, hi ha diverses teories, tot i que poc fonamentades, segons afegeix Sarrà: per exemple hi pot contribuir el fet que "a comarques" hi ha més dispersió de ciutadans i menys aglomeracions, o bé que l'epidèmia recorre de nord a sud, i aquí encara hi està arribant, però el coronavirus és massa nou i desconegut com per saber-ne el seu comportament i determinar-ne causes i factors més concrets.

Mostres de solidaritat 

Finalment el doctor Sarrà ha agraït les mostres de solidaritat tant d'empreses com de particulars que estan utilitzant recursos propis per proveir de material de seguretat l'Hospital Sant Joan de Reus i els centres hospitalaris de tot el país.

Entrevista completa al Doctor Salvador Sarrà

Paraules clau:

Notícies relacionades