Back to top

L'Hospital Sant Joan de Reus permetrà visites a pacients COVID

Aquest dimarts s'ha informat al personal del centre que a partir d'aquest dimecres es permetrà la presència d'un acompanyant durant una hora al dia fins i tot per aquells ingressats per coronavirus.

La direcció de l'Hospital Sant Joan ha aprovat aquest dimarts un nou horari d'acompanyament. Una de les qüestions més rellevants és que a partir d'aquest dimecres 3 de març es permetrà a una persona i només una persona acompanyar un malalt COVID durant una hora al dia. 

En una circular a la qual ha tingut accés Canal Reus, la direcció assegura que es "busca minimitzar els efectes adversos que l'aïllament provoca en els pacients, especialment els de més edat i fràgils, l'ingrés a l'hospital". El mateix document admet que la situació epidemiològica "està millorant, però encara no està del tot normalitzada". És per aquest motiu que es parla sempre d'acompanyants i no de visistes. 

Franges horàries

De fet, el nou horari preveu que les persones ingressades però que no tenen COVID puguin rebre l'acompanyament d'una sola persona i que sempre ha de ser la mateixa des de les 13.00 h i fins a les 16.00 h. En el cas dels pacients que sí que es troben ingressats per coronavirus, aquest horari es restringeix a una hora: Des de les 14.30 h i fins a les 15.30 h. 

A la planta COVID, fins ara, està permès el confinament d'un familiar amb el pacient ingressat. Un familiar pot demanar de confinar-se a l'habitació amb el pacient. Mai fins ara, però, des de l'inici de la pandèmia, s'havia deixat entrar una persona que no fos de l'àmbit hospitalari i que no hagués de quedar-se sempre amb el pacient, a l'habitació. 

Crítiques d'un sector de la plantilla

Fonts de la massa laboral de l'Hospital han explicat a Canal Reus el malestar que ha suposat en alguns sectors aquesta decisió. Diuen les fonts consultades per aquesta redacció que "ara que comencem a controlar el virus i així ho indiquen les autoritats sanitàries, sorprèn que una direcció precisament sanitària obri la veda a que persones amb COVID puguins trobar-se amb un dels seus familiars". Tot i que hi ha d'haver un protocol, les fonts consultades neguen que s'hagi fet públic, i es pregunten "a partir d'aquest dimecres, les persones responsables d'admetre els acompanyants al centre; d'acompanyar-los on pertoca; de col·locar-los els EPI's pertinents; de vigilar que tota l'estona es respecten les mesures de seguretat; i d'acompanyar-los a la sortida, saben com ho han de fer?". 

Paraules clau:

Notícies relacionades