Back to top

L’Hospitalet de l’Infant retorna a l'època medieval

Els dies 6, 7 i 8 de setembre, el municipi de la Costa Daurada retornarà al seu passat en la XXIV edició del Mercat Medieval. Una festa que tindrà lloc al voltant de l'Hospital Gòtic.
Mercat Medieval

Al voltant de l’emblemàtic hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant, se celebrarà el XXIV Mercat Medieval d’aquest poble, del 6 al 8 de setembre. Durant aquests dies, a la zona ubicada entre les places Berenguer d’Entença, del Pou i Catalunya hi haurà un centenar de parades de productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres (una vintena de les parades seran locals); i també diverses activitats, com ara cercaviles, espectacles de circ, foc i teatre, exhibicions de vol d’aus rapinyaires, un sopar medieval, tallers i demostracions d’oficis tradicionals, així com un seguit de propostes lúdiques per als infants

Com a novetats, hi haurà una representació de l’ofici de barber al campament medieval, on com l’any passat s’oferiran altres recreacions històriques (de la vestimenta dels cavallers, i de les lluites de l’època i de la cerimònia templària) i els visitants tindran al seu abast nous tallers i demostracions d’antics oficis (de filadora de telar vertical, de picapedrer i de llauner, a més de terrissaire, pintura d’espases i escuts medievals de fang, i de forjador). Els espectacles d’animació seran nous i enguany aniran a càrrec de Jabardeus i el grup Infestum, que brindaran cercaviles i petits concerts. 

Per als més petits també, com cada any, hi haurà un espai gratuït de jocs tradicionals de tot tipus: de pesca, d’habilitat, d’enginy, de lògica, d’equilibri, de punteria, etc, perquè els nens i nenes puguin jugar sols, en grup i en família. A més, hi haurà atraccions infantils de pagament i podran veure com passeja un grup d’oques per la zona.
El XXIV Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant s’inaugurarà el divendres 6 de setembre, a les 19.30 h, a la Plaça Catalunya; i es clourà el diumenge 8 de setembre, a partir de les 22 hores, amb un correfoc a la Plaça Berenguer d’Entença, a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet, els tabalers i el Cavallet de Mar del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta plaça també tindrà lloc un altre dels actes centrals del cap de setmana: el sopar medieval, previst per al dissabte 7 de setembre, a les 22h. Les persones interessades a assistir a aquest sopar, que inclourà un espectacle de foc, han de comprar els tiquets a l’Oficina de Turisme (poden fer-ho fins al 4 de setembre, a les 14 h). El preu és de 10 euros per als adults; i de 8 euros, per als infants. 

Amb aquesta festa, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer fundat per l’Infant Pere al 1344, es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble. El programa d’actes complet, amb els horaris, es pot consultar en aquest enllaç