Back to top

L'hotel del Pòsit segueix sense veure la llum al final del túnel

L'hotel del Pòsit de Cambrils segueix sent un dibuix sobre un paper. Un projecte que segueix portant maldecaps a promotors, consistori i veïnat. Recentment, el plenari ha tractat aquesta temàtica, tot i que l'equip de govern ha esquivat donar detalls sobre l'estat de la llicència d'obres del promotor d'aquest hotel. Fem un repàs a l'estat d'aquest projecte després de cinc anys d'obres congelades.
Pòsit

Ja ha passat un lustre d'obres congelades a la plaça del Pòsit. Canvis en la promotora, denúncies contra la promotora del pàrquing subterrani, problemes en immobles veïns... tot plegat ha retardat l'inici d'unes obres, que en el seu dia es van plantejar una dècada enrere. Des del sector del comerç, l'estira i arronsa d'aquest projecte no s'ha viscut amb empatia. Així ho explica Enrique Arce, president de la Unió de Botiguers de Cambrils, qui assegura que el conjunt de moviments que han envoltat el projecte han perjudicat la imatge del municipi. 

Abans d'un hotel, l'espai havia d'acollir un centre comercial. El 2013 va ser el punt de partida del projecte actual, on es planteja un hotel de luxe. Només un any més tard, va arribar el primer entrebanc: la Comissió Territorial d'Urbanisme demanava més detalls sobre la construcció de l'hotel, el que va comportar que el permís sol·licitat no arribés segons el calendari previst, sent retardat uns mesos. Fins l'any següent, al 2015, no es va fer oficial. Els problemes no havien fet més que començar, però.

A mesura que les grues començaven les seves tasques, es van detectar algunes esquerdes en façanes i en cobertes en edificis propers a la construcció. Un fet que va tornar a obligar a paralitzar-ho tot. La troca es va embolicar encara més en el moment en què va entrar a l'equació el promotor del pàrquing de la plaça del Pòsit i els problemes de reforç de l'estructura d'aquest equipament. Segons la FECAM, aquesta problemàtica hauria arribat a un acord verbal entre els dos promotors dels projectes. Un acord del qual Estructuras Carvajal no ha confirmat ni n'ha volgut donar més detalls. Al primer programa Avui Cambrils de la Temporada, el president de la FECAM Victorià Luque feia referència a aquest acord verbal. 

En un primer moment, l'hotel estava previst per acollir els primers visitants el 2011. Set anys més tard, la primera pedra ni del centre comercial ni de cap hotel s'ha col·locat.

Paraules clau:

Notícies relacionades