Back to top

L'hotel d'insectes de La Vitxeta es portarà a altres indrets de la ciutat

Amb la voluntat d'estudiar l'ecosistema, els alumnes de La Vitxeta han creat un habitatge on poder acollir diversos insectes i aprendre sobre els seus comportaments, cicles i processos de pol·linització.

Un hotel d’insectes és un instrument que s'utilitza per oferir refugi hivernal i, en el cas de certes espècies, també un espai de nidificació. Acull principalment insectes i aràcnids de casa nostra, però també pot incloure espai per a altres animals: rèptils, amfibis o, fins i tot, petits mamífers.

La Vitxeta té el seu propi hotel d'insectes

Amb la voluntat d'estudiar les varietats que hi ha al nostre territori, l'escola La Vitxeta ja fa anys que crea la seva pròpia caixa d'insectes. Una iniciativa que permet treballar l'ecosistema i conscienciar als alumnes sobre la necessitat de cuidar-los i estudiar els cicles pels quals passen. Així doncs, amb material reciclat: ampolles, cartons, branques, canyes o fulles, es construeix aquest petit hàbitat.

Han demanat suport a l'Ajuntament

A més, amb el propòsit de continuar fent créixer el projecte, els alumnes de 4t han demanat ajuda a diverses entitats i administracions, entre elles, l'Ajuntament de Reus. Així doncs, a través d'un mail han contactat amb la regidoria d'educació per convidar-los a l'escola, explicar-los el projecte, i demanar-los suport per a poder arribar a més gent.

Es tracta d'una iniciativa que està donant molt bons fruits i al llarg de l'any els infants ja han pogut estudiar caragols ponent ous, cucs, escarabats, abelles, marietes o papallones, entre d'altres. 

Paraules clau:

Notícies relacionades