Back to top

Liciten per 11,5 milions d'euros la construcció de la nova estació de Reus-Bellissens

La nova estació permetrà connectar Reus amb la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona i els serveis regionals de Catalunya

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a través d'Adif, ha licitat per 11,5 milions d'euros les obres de la nova estació de Reus-Bellissens.

L'actuació connectarà Reus amb la xarxa de Rodalies del Camp de Tarragona i els serveis regionals de Catalunya. El projecte inclou un nou pas inferior urbà que connectarà l'eix central del Campus Universitari de Bellissens amb l'estació d'autobusos.

La nova estació de Reus-Bellissens, ubicada al sud-est de la ciutat entre les estacions de Reus i Vila-seca, es configura com una terminal moderna, integrada en una plaça de marcat caràcter urbà, al costat d'una zona de recent construcció, a la que s'ubiquen el Campus Universitari de Bellissens de la Universitat Rovira i Virgili, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, el Tecnoparc i l'institut Roseta Mauri, entre d'altres.

Com serà la nova estació?

Per la nova estació circularan els serveis de les línies RT1 (Tarragona-Reus) de Rodalies del Camp de Tarragona i els trens regionals R14 (Barcelona-Lleida) i R15 (Barcelona – Riba-roja d’Ebre). S'estima que la nova estació registrarà un trànsit d'uns 1.400 viatgers diaris, que podrien arribar als 3.500 viatgers/dia en un horitzó de 30 anys.

Pel que fa a les andanes, se n'habilitarà una a cada costat de la línia ferroviària, d'uns 220 metres de longitud i 5 metres d'ample, i cobertes per marquesines de 90 m. Estaran connectades entre si i amb l'estació mitjançant un pas inferior accessible, dotat d'escales fixes i ascensor.

estació bellissens

El projecte també inclou una àrea d'aproximació i accés per als vianants i un espai urbà que promourà l'estada i la interacció social, connectant amb àrees urbanes reservades per a parada de vehicles, taxis, autobusos i nous models de mobilitat sostenible.

Un nou pas soterrat

Al costat de la nova estació es construeix un nou pas urbà -que finançarà l'Ajuntament de Reus d'acord amb el conveni establert amb Adif-, que connecta l'eix central del Campus Universitari de Bellissens amb el carrer de Jaume Vidal i Alcover i l'estació d'autobusos, separades ara per la traça ferroviària. 

Més actuacions ferroviàries a Reus

Paral·lelament, el Ministeri, a través d'Adif, promou a Reus altres actuacions per millorar la integració de la infraestructura ferroviària, com el desplegament de pantalles de protecció acústica al nucli urbà, al llarg de 2, 3 km, als punts identificats a l'estudi desenvolupat en els darrers mesos i en coordinació amb l'Ajuntament.

Així mateix, avança la redacció del projecte de la nova estació Intermodal, que donarà servei tant a la línia d'alta velocitat com a la xarxa convencional i reservarà espai per a la integració del TramCamp.

Paraules clau:

Notícies relacionades