Back to top

L'Imserso podria acumular, per primera vegada, cinc mesos de retard

L'inici del programa turístic per a la gent gran ja acumula dos mesos de retard. Ara bé, els empresaris no descarten que s'allargui tres mesos més. Una situació que ha indignat el sector hoteler de la Costa Daurada.

El sector de l'hostaleria de la Costa Daurada està indignat amb els dos mesos de retard que acumula el programa turístic per a la gent gran, més conegut com a Imserso.

I és que en condicions normals, els jubilats podríem començar a preparar les maletes a principis d'octubre. Una situació molt allunyada de l'actual, en què, si no hi ha cap contratemps, l'Imserso arrencaria a finals de novembre.

Ara bé, el sector no és optimista i creu que arrencarà a principis de febrer del 2022. 

Un programa que va néixer per ajudar al sector turístic

El més irònic de tot plegat és que l'Imserso va néixer, en part, per ajudar als establiments turístics a allargar la temporada. I, enguany, després d'un any i mig amb pandèmia, l'arribada de l'Imserso era més necessària que mai. 

"Hem de pensar que hi ha molts hotels que van tancar l'octubre del 2019 i encara no han pogut tornar a obrir" assegura el vocal de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) a la demarcació de Tarragona, Eduard Farriol.  

Justament, per aquest motiu, Farriol assegura que des del sector "s'esperava que el govern espanyol, que guanya diners amb aquest programa, fes una adjudicació amb un pressupost més gran". 

Diversos hotels no obriran les portes a l'Imserso

El retard de dos mesos en el calendari, sumat a la baixada dels preus dels últims anys i la manca d'ajudes han indignat el sector hoteler de la Costa Daurada. Per aquest motiu, ja són diversos els establiments que aquest 2021 no obriran les seves portes a l'Imserso.

"Aquest programa que el govern espanyol diu que subvenciona, realment l'estan subvencionant els hotelers"

Des del sector lamenten com s'està gestionant el programa de l'Imserso i asseguren que el problema no ve d'ara sinó que ja fa anys que arrossega diverses mancances. La principal, segons asseguren, que el govern espanyol guanyi diners amb un programa que va néixer per ajudar al sector hoteler, però que ja no ho fa.

Paraules clau:

Notícies relacionades