Back to top

"L'incendi a SECOMSA pot cremar 2 o 3 setmanes més"

Més de 15 dies després, el fum encara és visible des de molts punts del Baix Camp . Antoni Abelló, president de SECOMSA, ha passat per La Comarcal per a explicar quina és la situació actual de l'incendi. 

La matinada del divendres, 14 d'abril, a la planta de compostatge de SECOMSA de Botarell s'hi va decalrar un incendi. En concret, va afectar la fracció vegetal, on s'acumula el producte trinxat de restes vegetals i està en fermentació i on, en moments de temperatures altes, és probable que hi hagi incendis. I en aquesta ocasió, sumant-hi el factor del vent, es va produir la combustió. 
 
Encara que les flames es van apagar al cap de poques hores de l'incendi, el fet que siguin restes vegetals les que estan cremant, provoca que el foc no es pugui aturar al 100%. És per això que les columnes de fum han estat visibles durant les setmanes següents i, encara, fins al dia d'avui. 

"No és tòxic"  

El president ha remarcat que, encara que la columna de fum sigui visible des de diversos punts del territori, l'informe de Bombers ha determinat que aquest no és ni ha estat mai tòxic per a la població. 


Parlem amb els veïns
  
Una columna de fum que ha estat visible des de diversos punts del territori i que ha cridat molt l'atenció de la ciutadania a mesura que passaven els dies. Des de Canal Reus hem sortit al carrer per a preguntar als veïns de poblacions pròximes a la planta de compostatge, com són Botarell i Montbrió, per a saber com estan vivint aquestes restes de l'incendi des de tan a prop.

Paraules clau:

Notícies relacionades