Back to top

L'increment d'ingressos a les UCI obliga el PROCICAT a prorrogar les mesures anti-COVID

El tancament municipal i la prohibició d'obrir els comerços -excepte els essencials- els caps de setmana s'allargaran, com a mínim, fins al 7 de febrer.

Dues setmanes més. El PROCICAT ha decidit aquest dimecres prorrogar durant 15 dies les mesures que des del 7 de gener busquen reduir l'efecte de la pandèmia a Catalunya. Així doncs, com a mínim, es mantindran fins al 7 de febrer. 

A grans trets això comporta que es manté el confinament municipal diari arreu del país i que els comerços no essencials han de tancar els caps de setmana. També continuaran tancats els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats, així com els gimnasos. Es mantenen les restriccions en l'àmbit de la restauració que només poden servir menjar in situ durant dues hores al matí i durant dues hores i mitja al migdia. La resta, ha de ser per emportar-se. 

La pressió als hospitals s'incrementa

Tot i que tots els indicatius de la pandèmia d'aquest dimecres no són negatius, ans al contrari, el cert és que la situació als hospitals s'està complicant dia rere dia. Aquest dimecres s'han superat les 600 persones ingressades a les UCI dels hospitals catalans. Han tornat a incrementar els ingressats a planta als centres catalans que tornen a acostar-se perillosament als 3.000. 

Paraules clau:

Notícies relacionades