Back to top

L'independentisme es mobilitza més d'hora per a l'11S

Falta un mes per a l'11 de setembre i l'ANC de Reus compta amb 6 busos plens. Es mostren convençuts, un any més, que serà l'últim 11 de setembre celebrat com a comunitat autònoma i que, l'1 d'octubre, el referèndum se celebrarà i guanyarà el sí.
La samarreta que l'ANC ha editat per a l'11S d'enguany

L'any passat l'ANC va organitzar el seu 11 de setembre a diferents ciutats catalanes. A Tarragona s'hi van desplaçar 22 autobusos des de Reus. Els anys anteriors, cap a Barcelona, es van mobilitzar una cinquantena d'autocars. Enguany, a un mes vista, en tenen 6 de plens, el major nombre d'inscripcions que els independentistes recorden a aquestes alçades. 'Aquest any s'ha avançat tot una mica, l'actuació del govern ens ha ajudat en certa manera’ defensa Jaume Ollé, cocoordinador de l’ANC a Reus-Baix Camp. ‘No hi havia hagut cap any fins ara que hi hagués hagut tant de moviment, tanta demanda de busos, tanta compra de samarretes com aquest any'.

Un any més, els independentistes mantenen que és l'últim 11 de setembre que se celebrarà dins l'Estat espanyol. Si el 2015 la garantia eren les eleccions del 27 de setembre, enguany asseguren que el referèndum de l'1 d'octubre se celebrarà, i que guanyarà el sí a la independència. 'La gent crec que veu que ara és la definitiva, que no hi haurà més assajos, que aquesta vegada és una cosa extraordinària, autèntica i que ens portarà a la independència' sentencia Ollé. Per fer ambient de cara al referèndum estan organitzant el que volen que sigui un gran acte multitudinari a plaça de la Llibertat. El 7 de setembre s'hi reuniran, expliquen, personalitats destacades del món independentista amb la intenció d'omplir-la de públic. Tot plegat amb els ulls posats en el proper 1 d'octubre.

Paraules clau: