Back to top

L'índex de rebrot a Reus s'enfila fins als gairebé 1.000 punts

Segons les dades del departament de Salut, Reus el risc de rebrot ha pujat significativament les darreres hores, 124 punts i se situa ja en 989.

La situació pandèmica a Reus, lluny de millorar, continua empitjorant. De fet, si ahir se superaven per primer cop els 800 punts en l'índex de rebrot, aquest dimecres la xifra ja s'enfila fins als 989. Una xifra elevadíssima per a una ciutat de 100.000 habitants. De fet, segons les dades publicades, Reus es troba a dia d'avui a la capçalera de Catalunya pel que fa a l'índex de rebrot. 

La morfologia mediterrània de la ciutat

D'aquí que la gran pregunta a hores d'ara sigui què és el que està passant a Reus. Per què creix exponencialment aquest índex? Segons Òscar Subirats, regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, el fet que la ciutat sigui compacta, un tret ben positiu per a qualsevol altre àmbit social, en el cas de la COVID complica les xifres de transmissió. 

I és que segons Subirats 'el primer anàlisi dels experts és que tenim la típica ciutat mediterrània compacte i que la mobilitat d'una punta a l'altra de la ciutat sigui sovint i freqüentada per la gran majoria de la població". Per això considera que les mesures de restricció de la mobilitat beneficien explícitament a Reus. 


kia

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades