Back to top

El lingüista Joaquim Mallafrè, "El Més Amic de Reus 2019"

La 37a edició d'"El Més Amic de Reus" distingeix el filòleg Joaquim Mallafrè i Gavaldà. L'entitat que concedeix el guardó, El Centre d'Amics de Reus, en destaca l'excel·lència de les seves traduccions al català.

Cada any, el Centre d’Amics de Reus, atorga el guardó “El Més Amic de Reus” per distingir les persones o entitats que han dut a terme una trajectòria rellevant i han contribuït a enaltir el nom de la nostra ciutat arreu.

Traductor, escriptor, professor... Mallafrè

El lingüista català Jaquim Mallafrè i Gavaldà va néixer a Reus el 1941. En la seva contribució a la llengua catalana destaca, sobretot, per les seves traduccions de James Joyce, considerades entre les més reeixides de l'autor irlandès, però també ha adaptat al català una llarga llista d'autors estrangers, com ara Henry Fielding, John Osborne, Harold Pinter, Thomas More, Laurence Sterne, Samuel Beckett o Rudyard Kipling. Ha exercit com a professor universitari. Forma part de la direcció de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i ha publicat nombrosos estudis sobre la llengua catalana. L'any 1998 se li va concedir la Creu de Sant Jordi.

L'entitat ha anunciat que l’acte de lliurament del guardó tindrà lloc "tan prompte les circumstàncies actuals ens ho permetin".

Paraules clau:

Notícies relacionades