Back to top

L'Institut Gabriel Ferrater acull un intercanvi d'alumnat entre Reus i el Canadà

L’Émilie i la Kélyane, són del Quebec, tenen 16 anys i acaben d’arribar a Reus. Elles són només dos de les quatre joves quebequeses que durant 3 mesos estudiaran a l’Institut Gabriel i Ferrater i viuran amb una família d’acollida. Per començar es reuneixen per fer una primera presa de contacte amb la coordinadora del centre i la representant del Canadà.

És la seva primera setmana a la ciutat, i no només estan nervioses per l’experiència sinó que també s’han d’adaptar als nous horaris i a la llengua. Pertanyen a un programa d’intercanvi entre Catalunya i el Quebec impulsat per la Generalitat. L’Institut Gabriel i Ferrater és l’únic centre de la demarcació de Tarragona que acull a 4 dels 28 alumnes que han arribat a tota Catalunya. El programa s’adreça al alumnes de 4t d’eso que estudien francès.

L’Eimilie, la Kilian, l’Alexandra i la Marie de moment només parlen una mica de castellà, per això el centre ha adaptat unes classes personalitzades perquè aprenguin la llengua i s’iniciïn al català. Però tenint en compte que son els primers dies, i que també han d’assistir a les classes ordinàries, els seus companys i professors les ajuden a integrar-se i els hi tradueixen tot allò que no entenen. Les quatre joves estaran a Reus fins al 7 de desembre i al gener marxaran els estudiants reusencs cap al Quebec perquè també millorin el seu coneixement de francès i s’apropin a una altra cultura.