Back to top

L’Institut Pere Mata obté bons resultats d’una teràpia en adolescents amb inestabilitat emocional

El programa ha estat molt eficaç en millorar símptomes nuclears de la inestabilitat emocional, com les alteracions de l'estat d'ànim, i ha afavorit una bona adherència o compliment del tractament previst

Professionals de l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata i del CIBER de Salut Mental (CIBERSAM) han demostrat els bons resultats del programa de tractament STEPPS en adolescents amb trastorns d’inestabilitat emocional, de manera que un 72 per cent dels infants i joves tractats han millorat globalment.

Aquests resultats preliminars s'han publicat en la revista britànica especialitzada “Behavioral and Cognitive Psychotherapy”. El programa STEPPS (Systems Training for Emotional Predictability and Problem Solving) és un tractament cognitiu-conductual utilitzat per al tractament del trastorn d'inestabilitat emocional.

Està pensat per ajudar a persones amb dificultats en regular els seus estats emocionals, amb emocions molt intenses i canviants que no poden ser gestionades.

Les persones afectades poden patir també estats depressius, dificultats en el control dels impulsos i inestabilitat en altres àrees, com les relacions interpersonals o el sentit d'identitat.

Millora de símptomes nuclears d'inestabilitat emocional

Tot això dificulta enormement el desenvolupament i el funcionament adaptatiu de l'adolescent. Professionals del Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil de Tarragona i Reus han aplicat aquest programa en 21 persones joves d'entre 13 i 17 anys afectades per inestabilitat emocional i el resultat ha estat que el 72 per cent ha millorat globalment els seus problemes de desregulació.

A més, el programa ha estat significativament eficaç en millorar símptomes nuclears de la inestabilitat emocional, com les alteracions de l'estat d'ànim, i ha afavorit una bona adherència o compliment del tractament previst.

Paraules clau:

Notícies relacionades