Back to top

L'interès pel reciclatge de disseny es dispara

Després de consolidar-se com a productors de bosses artesanals amb teles reciclades, Numon ha fet un pas més i ha obert a Reus una botiga-taller de venda i elaboració: Numon Concept Store. A banda de les bosses i motxilles Numon, l'establiment també ofereix productes d'altres marques que treballen amb la mateixa filosofia.
botiga

Comprar un producte artesanal, reciclat, de disseny, vegà i de proximitat. Això és el que proposa Numon Concept Store, un nou establiment comercial a Reus que ofereix, principalment, bosses i motxilles fetes amb teles reciclades, procedents, per exemple, de sofàs, cortines o cobrellits. Tal i com explica la directora creativa de la marca, Núria Hernández, "l'objectiu era una mica frenar aquest cicle consumista que tenim tots i intentar que la gent compri proximitat, amb productes fets aquí. Jo treballava en una masia i a mesura que la cosa s'anava fent gran, necessitava més espai, i vaig decidir muntar un taller a Reus. I jo em deia, ja que estem a Reus i molta gent ens demanava poder veure i tocar el producte, perquè no posem, també, una botiga?".

Ara els clients podran traslladar-se de l'empresa virtual a la real, i conèixer de primera mà qui i com es confeccionen aquests productes. Una de les clientes, l'Olga Lucía Hurtado, explica que "vaig conèixer Numon per les xarxes socials, per instagram, i des del primer moment que els vaig veure, els vaig començar a seguir, perquè em vaig identificar totalment amb la seva filosofia, tant amb el tema de reciclatge, com que els materials també són vegans, i la creativitat que tenen... tot, tot, m'encanta". L'Anabel Fernández ens diu que "busco una motxilla que és per cada dia, que treballo a Barcelona, per portar el portàtil, que sigui resistent... i la veritat és que, bé, m'han agradat, perquè són diferents, més que res". La Conxita Nomdedeu, que viu a Castelldefels i ha volgut venir a la inauguració de la botiga per conèixer-la de primera mà, ens comenta que "tinc 4 bolsos a casa, de diferents mides, i un necesser, i, bé, els vas seguint, vas entrant a la pàgina web, mirant les novetats... i és un material que m'agrada, m'agrada això del reciclatge de roba...".

A la botiga també s'hi ofereixen altres productes reciclats de disseny com carcasses per a mòbils, collarets elaborats amb claus, poms d'armari o didals, làmpades amb base de troncs o elements decoratius com aquests cactus plantats en les capsetes sorpresa dels ous de xocolata. I és que el sector està creixent. "Nosaltres, quan vam començar, n'hi havia molt poques de marques que feien coses reciclades o sostenibles, i ara, cada cop n'hi ha més. I jo crec que tot això es va fomentant", explica Hernández.

Tota una filosofia de consum més sostenible que ara, amb la botiga i taller obert al client, guanya en visibilitat.

Notícies relacionades