Back to top

Llars Familiars inaugura un habitatge a Sant Josep Obrer

L'habitatge, situat al carrer Mare de Déu de la Paloma, es va comprar l'any 2017 però era inhabitable. Després de les obres d'ampliació i reforma gràcies a un finançament de COOP 57, ja està disponible perquè s'hi instal•lin una mare i les seves filles.
Llars Familiars inaugura un habitatge a Sant Josep Obrer

Tenir un nou habitatge és motiu de celebració a la Cooperativa Llars Familiars Habitatge Sostenible i Just. El projecte solidari fundat l'any 2015 i liderat pel Mossèn Moreno segueix augmentant la seva llista d'habitatges socials que destinen a persones desafavorides. Aquest dimarts han celebrat la rehabilitació d'una nova casa, ubicada al carrer Mare de Déu de la Paloma que la cooperativa va comprar l'any 2017, però que no s'havia pogut reformar. Ara, gràcies a una subvenció de COOP 57, una família més en situació de pobresa podrà tenir una llar digna. "Es va adjudicar a una família d'una mare i dues filles però no es van poder fer les obres fins ara. Com a formigues hem aconseguit un altre granet de sorra, com és acabar una casa per a una família", explica el president de la Cooperativa Llars Familiars, Mossèn Josep Moreno.

La rehabilitació ha comptat amb un pressupost de 35.000 euros, i s'ha basat en reendreçar el pis inferior, reorganitzar la primera planta i afegir-hi un altre lavabo completament nou. D'aquesta manera, l'habitatge ha passat de tenir una superfície de 83,13 metres quadrats a 99,81 metres quadrats. "La mare i les filles estaran al pis de dalt, i l'àvia si ho necessita podrà instal·lar-se a baix. És una aposta que he fet per a una família que conec i estimo des de fa molts anys, i cal adaptar la realitat de la casa a la nova família", afegeix Moreno.

A hores d'ara, la cooperativa disposa de 13 habitatges, de propietat o cedits, on hi viuen 37 persones, majoritàriament famílies monoparentals. Tot i això, hi ha més de quaranta famílies en llista d'espera per adquirir una llar a través de la cooperativa i començar una nova vida.

Paraules clau: